Krizma u župi sv. Jakova u Međugorju

datum: 22.05.2008.

U četvrtak 22. svibnja 2008. na blagdan Tijelova u Međugorju je 83 krizmanika primilo sakrament svete Potvrde iz ruku dubrovačkog biskupa mons. Želimira Puljića.

Ove je godine mons. Ratko Perić, mostarski biskup, bio spriječen jer je krizmao mlade u jednoj drugoj župi, pa je zamolio dubrovačkog biskupa mons. Želimira Puljića da krizma kandidate u Međugorju.

Biskup, svećenici, krizmanici i kumovi u crkvu su ušli u procesiji. Roditelji, župljani i rodbina ispunili su crkvu i okolni prostor. Na početku sv. Mise mons. Puljića je pozdravio župnik fra Petar Vlašić, a dobrodošlicu su mu izrazili krizmanici. U svojoj propovijedi mons. Želimir Puljić govorio je o otajstvu blagdana koji Crkva tog dana slavi, o tajni Euharistije. Sv. Misu glazbom je uveličao veliki župni zbor Kraljice mira pod ravnanjem sestre Slavice Kožul. Na kraju misnoga slavlja župnik je ohrabrio krizmanike neka nastave putem Božje milosti koja im je udijeljena sakramentom svete Potvrde, a biskupu zahvalio na dolasku. Župljani su biskupa pozdravili dugim i toplim pljeskom.

Poslije misnoga slavlja, Mons. Puljić pridružio se fratrima na svečanom ručku i s njima se zadržao u dužem razgovoru, dok se slavlje u obiteljima nastavilo tijekom cijeloga dana.