Liturgijski program Uskrsnog trodnevlja

datum: 07.04.2009.

Veliki četvrtak - 9. travnja - dan ustanovljenja svete Mise i svećeničkog reda. Taj se dan slavi samo jedna sveta Misa i to navečer. Izjutra nema Mise ni ispovijedi. Najvrjednije što nam je Isus ostavio je Euharistija, stoga bi taj dan svi trebali sudjelovati na Misi.
U 17 sati ćemo moliti krunicu, a u 18 je svečana sveta Misa Večere Gospodnje. Nakon nje vjernici će imati prigodu za tiho klanjanje do 24 h.
Za hodočasnike iz stranih zemalja: svete Mise u poslijepodnevnim satima po jezičnim skupinama.
 
Veliki petak - 10. travnja - izjutra u crkvi nema nikakvih obreda. Put križa za župljane i hrvatske hodočasnike na Križevcu je u 11 sati. Poslije podne, krunica je u 17, a obredi Muke Gospodinove i ljubljenje križa u 18 sati.
Taj dan je u središtu križ. Neka ne bude nikakve buke i pjesme. Veliki petak je dan strogog posta i nemrsa.
Napomena: Po naputku našeg biskupskog ordinarijata na Veliki petak se kod obreda ljubljenja križa skupljaju milodari za Svetu zemlju.
Za hodočasnike iz stranih zemalja: Put križa tijekom prijepodneva po jezičnim skupinama. Obredi Muke Gospodinove tijekom poslijepodneva također po jezičnim skupinama.
 
Velika subota - Vazmeno bdijenje - 11. travnja - izjutra u crkvi nema nikakvih obreda. Krunica počinje u 20 sati, a Vazmeno bdijenje u 21 sat.
Za hodočasnike iz stranih zemalja: prvi dio Uskrsnog bdijenja - liturgija riječi - tijekom poslijepodneva po jezičnim skupinama. Euharistijski dio Uskrsnog bdijenja svi hodočasnici slave zajedno u 21 sat.