Međugorje mi je pomoglo shvatiti Evanđelje

datum: 12.08.2013.

Stefano Rotondo je liječnik iz Italije. Za Međugorje je čuo već na početku ukazanja, a prvi je put Kraljici Mira hodočastio već 1983. Posvjedočio nam je da se njegov život nakon toga iz temelja promijenio.
 „Tada sam shvatio da je vrlo važno pronaći Boga ondje gdje živim i da mogu pronaći radost jednostavnog susreta s Bogom. Došao sam pri put 1983., a Međugorje je danas za mene ondje gdje živim. Ono mi je pomoglo shvatiti Evanđelje i živjeti ga u svakidašnjem životu.
Ovdje sam naučio slušati, naučio sam što je tišina; naučio sam prihvatiti samoga sebe. Jednostavno, počeo sam svoje srce otvarati Bogu” - svjedoči dr. Stefano čija je obitelj nakon jednog hodočašća u Međugorje s još dvije obitelji osnovala molitvenu skupinu. K tomu, već četvrtu godinu dovodi hodočasnike u Međugorje: „U dubini našega srca željeli smo nastaviti molitvu u našem mjestu te smo, nas tri obitelji, počeli zajednički moliti krunicu, što redovito činimo. Osjetili smo da Gospa ulazi u našu kuću i želi da i druge dovedemo u Međugorje”.