Ministar Čobanković posjetio Međugorje

datum: 02.06.2008.

Ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva u Vladi Republike Hrvatske, Petar Čobanković posjetio je u petak, 30. svibnja Međugorje. Njegovi domaćini bili su načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić, ravnatelj Majčinog sela fra Svetozar Kraljević i međugorski župnik fra Petar Vlašić.

U prijateljskom ozračju razgovaralo se o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, odnosu Vlade RH prema Hrvatima u BiH te o smjernicama koje bi pomogle razvoj ovoga kraja.

Načelnik Ivo Jerkić goste je upoznao s općinom Čitluk te izrazio zadovoljstvo posjetom ministra Međugorju. Ministar Petar Čobanković istaknuo je spremnost Vlade RH da pomaže Hrvatima u Bosni i Hercegovini te nužnost jačanja jedinstva Hrvata na ovome području.

Zajedno sa svojim domaćinima, ministar je posjetio Majčino selo i zajednicu za liječenje ovisnika o drogama Milosrdni otac.

Uz ministra Čobankovića i njegovu delegaciju, posjetu je nazočila i konzulica Generalnog konzulata RH u Mostaru, Marijana Mikulić.