Mjesec listopad u Međugorju

datum: 15.10.2016.

Od početka ovoga listopada, mjeseca koji je na poseban način posvećen Gospi, u Međugorje pristiže mnoštvo hodočasničkih skupina sa svih strana svijeta. Osobito brojne skupine hodočasnika pristižu iz Hrvatske. Protekli je vikend u Međugorje hodočastila skupina od 75 hodočasnika iz župe sv. Ivana Krstitelja iz Postira, s otoka Brača. Organizatorica ovoga hodočašća je Vilma Lazaneo, koja je za program Radiopostaje „Mir“ Međugorje izjavila kako iz ove župe vjernici organizirano dolaze barem jednom godišnje.

 Dolazimo jer je ovo Marijino mjesto, mjesto molitve koje nam je svima priraslo srcu. Kada dođemo u Međugorje, najprije je susret s Gospom na Podbrdu, onda slijede razna svjedočanstva, krunica, sveta misa, klanjanje, ispovijed. Svi ti hodočasnici dolaze u Međugorje, jer je ovo posebno mjesto, mjesto molitve, obraćenja, pomirenja, zajedništva i ljubavi, kazala je Vilma.

Fanica Matolić u Međugorje nije dolazila od 1981 godine. I nakon 35 godina sam opet oduševljena. Sada ću nastojati dolaziti svake godine. Međugorje ostavlja duboke tragove“, kazala je Fanica govoreći o svojim dojmovima. U ovoj skupini bio je i Toni Glavinić. Međugorje ulijeva mir i neku duhovnu obnovu. Svake godine dođemo, a sudjelujemo i na Mladifestu, poručio je slušateljima. (slike)