Mladi iz Hrvatske o Molitvenom susretu mladih u Međugorju

datum: 04.08.2017.

Na 28. Međunarodnom molitvenom susretu mladih sudjeluje i s. Irena Jozić iz Varaždina, sestra uršulinka. O svojim dojmovima sa Festivala mladih u Međugorju pripovijeda:

„Drago mi je da sam mogla barem malo biti ovdje, sudjelovati na programu koji je tako bogat i duhovno ispunjen ozračjem radosti, zajedništva i topline. Pomaže nam duhovno se nahraniti i ojačati za sve ono što nas čeka u svakodnevnom životu, kako bismo u svom služenju slijedili Gospu. Drago mi je da ima toliko mladih, a sa mnom su došli i mladi iz Bosne i Hercegovine. Mi nismo velika skupina, sa mnom je, naime, nekoliko mladih iz Hrvatske, a tu su i dvije djevojke iz Sarajeva, te jedan dečko iz Beča. S nama je i jedan svećenik iz Bosne koji je na službi u Rotterdamskoj biskupiji. Svaki dio ima svoje značenje i svoju vrijednost. Misa je osobito snažna, a uz nju i euharistijsko klanjanje.“ 

Ilija Barić iz Virovitice na Festival je mladih stigao biciklom. S njim je došlo i još petero mladih. „Na Mladifestu sam sudjelovao pet ili šest puta. Prelijepo je. Ovo je mjesto molitve i mira, a za mene je u Međugorju posebna ispovijed. U Međugorje sa svojom župom često dođem i u veljači, a i tada bude jako lijepo“, kazao je Ilija.