Nadbiskup iz Argentine posjetio Međugorje

datum: 31.05.2006.

U Međugorju je od 25. - 31. svibnja boravio Mons. Emilio Ogñénovich, nadbiskup u miru nadbiskupije Mercedes-Luján (Argentina). Za svoga posjeta susreo se i sa međugorskim župnikom fra Ivanom Sesarom. Budući da je i sam osnivač katoličke televizije i katoličkog radija u Buenos Airesu, izrazio je svoju želju te posjetio i prostorije Radio postaje Mir Međugorje za koju je kazao da je duša Međugorja. U razgovoru koji je s njim vodila Huanita Dragićević, Mons. Emilio Ogñénovich je o Međugorju između ostaloga kazao:

„U Crkvi nažalost još uvijek vlada preveliko neznanje glede ove velike nadnaravne stvarnosti u Međugorju, posred suvremenog svijeta. Nadu mi ipak daju riječi Ivana Pavla II. koji je nama, svećenicima i biskupima, rekao da pratimo hodočasnike u Međugorje jer se tu moli, obraća, posti, mijenjaju se životi. Crkvi će trebati još vremena da iskaže svoj stav o Međugorju kao što si je uzela vremena u svojoj mudrosti da iskaže svoj stav glede Fatime i Lurda.

Što se tiče Međugorja, ja ću sa svojom braćom biskupima argentinske biskupske konferencije i našim primatom kardinalom Bergogliom, koji je bio jako sretan kad sam mu rekao da idem u Međugorje, podijeliti svoje osobno uvjerenje. Ako me pitate za moje mišljenje o Međugorju, onda vam moram reći da je to isto kao i kod majke, žene trudnice koja je u šestom mjesecu trudnoće i ne može dočekati trenutak da se rodi njezino dijete, ali ne valja požurivati, jer pravi trenutak će doći.“