Nedjelja Božjeg milosrđa u Šurmancima

datum: 01.04.2018.

U Šurmancima, filijali međugorske župe uz rijeku Neretvu, nalazi se crkvica Milosrdnog Isusa, gdje se svake godine na blagdan Božjeg Milosrđa, tj. prvu nedjelju po Uskrsu, slavi blagoslov ove crkve sagrađene 2002. godine. Središnje misno slavlje ove godine je u nedjelju 8. travnja u 11 sati.

Molitvena skupina iz Trenta Međugorju je darovala ikonu Milosrdnog Isusa bremenitu značenjem. Naime, čudesno ozdravljenje koje se dogodilo posredstvom molitve pred ovom slikom bilo je jedan od dokaza pri beatifikaciji sestre Faustine Kowalske i priznanju pobožnosti prema Milosrdnom Isusu, te proglašenju blagdana Božjeg Milosrđa u prvu nedjelju poslije Uskrsa.

Ova se slika nekoliko godina nalazila u kapelici na groblju u Šurmancima, sve dok svoje mjesto nije našla u ovoj crkvici, koja je i posvećena Milosrdnom Isusu. Kad su vjernici iz okolice i inozemstva saznali za postojanje ove crkve, počeli su onamo i hodočastiti kako bi pred ikonom Milosrdnog Isusa molili krunicu u čast Božjeg milosrđa i preporučili mu svoje potrebe.