NK Dinamo na pripremama u Međugorju

datum: 23.01.2007.

Vodeća momčad Hrvatske nogometne lige, zagrebački Dinamo, boravila je u Međugorju na sedmodnevnim priprema. Pod dirigentskom palicom šefa stručnog stožera Branka Ivankovića na pripremama u Hercegovini bilo je 25 igrača: Turina, Lončarić, Kelava, Vranić, Šarlija, Čale, Ćorluka, Drpić, Jertec, Tadić, Pokrivač, Mamić, Da Silva, Chago, Sammir, Modrić, Etto, Vugrinec, Ćutura, Vukojević, Carlos, Schildenfeld, Janjetović, Pandev i Antunović. Momčad je trenirala dva puta na dan na glavnom travnjaku sportsko-rekreacijskog centra „Circle Interenational“. Svakodnevno je u Međugorje dolazilo po tri stotine „Dinamovih“ navijača.

            „Na ovom svetom mjestu danas obećajem da ću u ljetnim mjesecima krenuti pješke iz Zagreba u Međugorje da bih naš NK Dinamo preporučio Gospi Međugorskoj.“         To je izjavio izvršni dopredsjednik zagrebačkih modrih Zdravko Mamić u Međugorju tijekom susreta čelnika kluba i nogometaša Dinama s međugorskim župnikom dr. fra Ivanom Sesarom u župnoj kući u Međugorju. Obećao je da će zagrebački „modri“ dogodine na pripremama u Međugorju biti najmanje dva tjedna. U tom će razdoblju odigrati i četiri prijateljske utakmice u Hercegovini.

            Međugorski župnik je ukratko upoznao „modru“ ekspediciju s događanjima vezanim uz Međugorje. Fra Ivan Sesar Zdravku Mamiću je uručio veliki Gospin kip Kraljice mira i dvije monografije Međugorja, a nogometašima drvene krunice. Mamić je uzvratio darovavši klupski dres sa potpisom svih igrača i monografiju Dinama. Predvođeni izvršnim direktorom Mamićem, šefom stručnog stožera Brankom Ivankovićem i suradnicima, nogometaši Dinama potom su pohodili Brdo ukazanja.