„Majčino selo“

datum: 27.08.2016.

„Majčino selo“ je jedna velika obitelj koja okuplja više zajednica i udruga. Pripada Hercegovačkoj Provinciji Franjevaca Uznesenja Blažene Djevice Marije, Mostar, BiH. Djeluje od 1993. godine, od vremena rata u Bosni i Hercegovini. Gradnju i djelovanje započeo je fra Slavko Barbarić zajedno sa Školskim sestrama franjevkama hercegovačke provincije „Svete obitelji“.

Nastalo je iz potrebe prihvata i skrbi za djecu koja su u to ratno i poratno vrijeme pogođena gubitkom doma i roditeljske skrbi. Službeno je započelo s radom 8. rujna 1996. godine. „Majčino selo“ sagradili su i održavaju hodočasnici i dobročinitelji iz cijelog svijeta.
 
SVJEDOČANSTVO GOSPINE I FRANJINE LJUBAVI U KRILU CRKVE
Majčino Selo djeluje u Katoličkoj crkvi i želi biti obitelj po mjeri evanđelja. U narušene i ranjene međuljudske odnose s ljubavlju i povjerenjem donosi radosnu vijest mira. Želi biti svjedočanstvo Gospine ljubavi. Poziv je svim dobrim ljudima da se aktivno uključe u izgradnju boljeg i pravednijeg svijeta. U svojoj franjevačkoj tradiciji želi biti škola zdravog i jednostavnog života u obnovljenom skladu između Boga, čovjeka i prirode.(www.mothersvillage.org)