Udruga „Marijine Ruke“

datum: 14.08.2016.

Mladima se na Festivalu mladih 2016. u Međugorju predstavila Udruga „Marijine ruke“ koja djeluje u Međugorju. Vidjelac Jakov Čolo je kazao o udruzi:

„Mi smo jedna mlada Udruga. Počelo je sve prije 3 godine. Kada sam pitao fra Marinka da bih želio djelovati u župi, on mi je rako da pričekam nekoliko dana. Nakon 3 dana pitao me želim li voditi Ured za siromašne. U svom srcu sam osjetio da bi to mogao postati moj poziv. Bilo je teško ispočetka. Bilo je teško otići u nečiju kuću,  pitati što im je potrebno, jesu li u potrebi. Kroz moje posjete, počeo sam shvaćati, kroz to što radim, živim kršćanstvo. Toliko sam puta svjedočio ovdje na oltaru, toliko sam puta svjedočio o Gospi na mnogim mjestima. Vjerujem da je došlo vrijeme da djelujemo, i to je ono što sam osjetio u srcu, da je vrijeme da počnemo dokazivati ono što jesmo, da smo kršćani. Moramo to pokazati djelima.

Na početku smo se zvali Ured za pomoć potrebitima. Prije mjesec i pol dana naš ured je postao humanitarna udruga. Pričali smo o nazivu udruge i fra Marinko je rekao da se zovemo Marijine Ruke. Svi ovi volonteri, koji su sa mnom su ispružene ruke, mi to želimo biti, a na poseban način svim onim ljudima koji su u potrebi. Shvatio sam kroz ovo djelovanje, mi mislimo da pomažemo, ali ono što je najvažnije kroz tu pomoć, ti više primaš. Mi shvaćmo uistinu što je život, jer toliko puta mislimo da nam je sve potrebno, da moramo sve imati. Koliko samo radosti vidim u obiteljima kada dođemo kod njih. Ono prvo što želimo prenijeti svakoj obitelji je radost. Danas kada kažemo samo riječ pomoć, na što nas ona navodi? Na pomoć, u materijalnim stvarima. Ne, to nije tako. Prva pomoć za svakog čovjeka je naš susret s njima, naš osmjeh i zagrljaj, naš razgovor i molitva s njima, da se osjećaju voljeni. Jer, nažalost te obitelji koje su u potrebi, osjećaju se odbačenima. Oni su potrebni ljubavi, a nas to ništa ne košta. Osnovali smo volonterstvo, nas ima oko 50 volontera, većinom su to mladi ljudi iz Međugorja i okolice Međugorja. Nisam se nadao ovolikom odazivu. Veoma sam zahvalan Gospi na svemu ovome, na prekrasnom projektu, ovoj udruzi. Svakog ponedjeljka imamo sastanak volontera, prije kojega molimo.

Zahvaljujem fra Marinku, svim volonterima koji su u svakom trenutku spremni, 24 sata, kada je netko u potrebi. Hvala i našim prijateljima iz Cenacola koji nam uvijek žele pomoći“.