OBILJEŽENA 32.OBLJETNICA GOSPINIH UKAZANJA U MEĐUGORJU

datum: 26.06.2013.

Obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju svečano je obilježena u utorak, 25. lipnja 2013.
Uz hodočasnike iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, u Međugorju su u većim organiziranim skupinama boravili hodočasnici iz: Engleske, SAD-a, Irske, Kanade, Mađarske, Švicarske, Austrije, Njemačke, Koreje, Francuske, Poljske, Italije, Ukrajine, Japana, Slovačke, Češke, Belgije, Portugala, Brazila, Slovenije i Rumunjske.
Osim uobičajenim prometnim sredstvima, zamjetljiv broj hodočasnika u Međugorje je pristigao pješice kako bi ispunili svoje zavjete Kraljici Mira i zahvalili za udijeljene milosti. Tijekom dana u župnoj crkvi, na vanjskome oltaru i kapelici klanjanja slavljene su 22 sv. Mise. Misna slavlja na hrvatskome jeziku slavljena su u 5, 6 ,7, 8, 9 i 11 sati, a središnji večernji molitveno-liturgijski program započeo je u 18 sati molitvom krunice i nastavio se svetom Misom u 19 sati.
Večernju svetu Misu na vanjskom oltaru međugorske župne crkve predslavio je dr. fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, u koncelebraciji  s 220 svećenika. Svetu Misu uočnicu, 24. lipnja u 19 sati predslavio je fra Ivan Landeka u koncelebraciji 153 svećenika. Toga dana održana je i tradicionalna 22. hodnja mira od samostana sv. Ante na Humcu do međugorske župne crkve u kojoj je sudjelovalo nekoliko tisuća hodočasnika. (slike)