Obitelj s desetoro djece na hodočašću u Međugorju

datum: 24.05.2006.

Krajem svibnja u Međugorju je boravila obitelj O'Leary iz Alberte, Kanada. Paul i Sandy O'Leary na hodočašće su došli sa svoje desetoro djece i s bakom. Danas je postala rijetkost vidjeti tako brojnu obitelj i sretne roditelje koji se usuđuju prihvatiti toliku djecu. Zamolili smo ih da nam kažu nešto o ovom hodočašću i o svojoj obitelji.

 

O ovom hodočašću:

Sandy O'Leary: Već desetak godina želim doći u Međugorje. Prije deset godina poslali smo ovamo svoju najstariju kćer jer nismo svi mogli poći. Ove godine, naša je beba bila vrlo dobra pa sam rekla mužu: pođimo! On se pomolio na tu nakanu i rekao je: idemo svi!

Paul O'Leary: Za Međugorje znam otprilike od 1990. Ovo je naš zajednički božićni dar. Jedan od uvjeta je bio da idemo svi. Sva su se djeca složila i uskladila svoje obveze. Na kraju je s nama došla i baka, što je još ljepše.

 

O obitelji:

Paul O'Leary: Potječem iz velike obitelji. Ja sam šesto od četrnaestoro djece. Naša je kuća magnet za drugu djecu. Ako ih je troje kod kuće, dovedu drugih šestoro. To je predivno. Jedna od naših molitava je: „Kroz dijete, Bog kaže da će svijet trajati.“ Tu molitvu naša djeca mole s nama. Blagoslovljeni smo. Ljudi koji rade sa mnom uglavnom unaprijed ograniče broj djece koju žele imati. U mnogim slučajevima, prestari su imati djecu kad ih požele…

Sandy O'Leary: Imamo desetoro djece, najstarije ima 22 godine a najmlađe skoro godinu dana. Najstarije sam dobila s 24, a najmlađe s 47 godina. To je u Božjim rukama. Prihvaćali smo ih jedno po jedno! Ja sam jedinica i uvijek sam željela imati veliku obitelj. Bog je bio vrlo dobar prema nama. Pokušavamo zajedno moliti krunicu više puta tjedno. Čini se teško imati djecu, teško je s prvim, s prvo dvoje. Nakon toga, kad dođu, čovjek se veseli kad ih ima puno. Ja sam završila fakultet, u početku sam bila zaposlena, ali nisam imala mira. To je bila stalna jurnjava za nekim dobitkom. Sada uživan jednu posebnu vrstu sreće i mira… jednom mi je netko rekao: imaj još jedno, za Mariju! Učinila sam to i sretna sam zbog toga. To je pravi blagoslov.