Od Cvjetnice do Uskrsa

datum: 15.04.2009.

Između Cvjetnice i Uskrsa u Međugorju su se okupili hodočasnici iz cijeloga svijeta, od Hrvatske do Sjeverne Amerike, od Libanona i Palestine (grada Nazareta) do Danske, Belgije i Luksemburga, od Koreje do La Martinique, Guadeloupe i La Reuniona, od Austrije, Njemačke i Švicarske do Malte, Španjolske, Portugala, Francuske i Italije, od Rumunjske i Mađarske do Poljske, Češke i Slovačke, od Irske i Engleske do Litve, Latvije i Rusije.  (foto)

Veliki četvrtak
Poslije podne, hodočasničke su skupine slavile liturgiju Velikog četvrtka na raznim jezicima. Misu Večere Gospodnje u župnoj crkvi na hrvatskom jeziku predslavio je fra Miljenko Šteko. Poslije svete Mise, Presveto je bilo udaljeno iz crkve u pokrajnju prostoriju gdje su fratri ostali u tihoj molitvi do ponoći. Mnogi vjernici ostali su u tihoj molitvi u crkvi.

Veliki petak
Na Veliki petak prije podne hodočasnici su molili Put Križa na križevcu po jezičnim skupinama. Molitvu Križnog puta u 11 h na hrvatskom jeziku predvodili su međugorski fratri. Brojni hodočasnici individualno su se uspinjali na Križevac od rane zore do kasno navečer
Liturgija Velikog petka na raznim jezicima održavala se poslije podne, a na hrvatskom jeziku navečer u 18 h. Predslavio ju je fra Vjekoslav Milićević.

Velika subota – Vazmeno bdijenje
U Međugorju su razne jezične skupine slavile liturgiju riječi u poslijepodnevnim satima, da bi se navečer u 21 h pridružile župljanima na Vazmenom bdijenju koje je predslavio fra Svetozar Kraljević. Veliki uskrsni hvalospjev pjevao je fra Vjekoslav Milićević. Vazmeno bdijenje trajalo je do 23 sata.
Zbog velikog broja vjernika i nedostatka prostora u župnoj crkvi bio je organiziran video-prijenos svih liturgijskih zbivanja, tako da su ih hodočasnici mogli pratiti na velikom zaslonu u novoj dvorani kao i na otvorenom, pored same župne crkve.
Tijekom cijelog Velikog tjedna domaći i strani svećenici proveli su velik dio dana u ispovjedaonicama, a fratri na službi u Međugorju posebnu su pozornost posvetili bolesnim i starim župljanima koje su ispovijedali kod kuće.