Održan godišnji susret stipendista Udruge «Fra Slavko Barbarić»

datum: 30.12.2009.

U Međugorju je 30. prosinca 2009. održan godišnji susret stipendista Udruge «Fra Slavko Barbarić». Susret je u 14 sati, molitvom i pozdravom studentima, otvorio predsjednik Udruge dr. fra Miljenko Šteko, zahvalivši članovima Udruge na suradnji i zajedničkom radu. Predsjednik se osobito zahvalio brojnim dobročiniteljima koji su, unatoč mnogim poteškoćama u doba recesije, i ove godine bili otvoreni i spremni pomoći potrebnim studentima talentima. U ovoj akademskoj godini na natječaj za stipendije prijavilo se 265 studenata, od toga 228 onih koji su ispunili uvjete natječaja. K tomu, Udruga je ove godine zaprimila i brojne zamolbe jednokratne pomoći.
Sudionicima se, potom, obratio fra Danko Perutina, pozivajući ih da sutra, kad završe svoj studij, ne zaborave pomagati druge. Studenti su sudjelovali i na predavanju nadbiskupa bečkog, kardinala dr. Christopha Schönborna, te na molitveno-liturgijskom programu u međugorskoj župnoj crkvi.
Godine 1991. osnovan je Fond «Prijatelji talenata» Međugorje s nakanom materijalne i duhovne potpore talentiranim i materijalno ugroženim studentima. Tvorac ideje, utemeljitelj i predsjednik Fonda do svoje smrti bio je dr. fra Slavko Barbarić, član Hercegovačke franjevačke provincije. Zbog fra Slavkova velikog doprinosa u nastanku i radu Fonda, Skupština Fonda 2001. godine donijela je odluku o promjeni naziva Fonda «Prijatelji talenata» Međugorje u Udruga »Fra Slavko Barbarić» Međugorje. Uz materijalnu pomoć Udruga organizira i brojne druge duhovne i kulturne aktivnosti, a njeni stipendisti prednjače talentom i znanjem na brojnim domaćim i stranim Sveučilištima.
(slike)