ODRŽANA HODNJA MIRA

datum: 24.06.2016.

I ove godine na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja, u petak, 24. lipnja 2016.  i na uočnicu 35. obljetnice Gospinih ukazanja  brojni hodočasnici sudjelovali su na 25. hodnji mira, koja je oko  6.10h pošla od samostana sv. Ante na Humcu do župne crkve sv. Jakova u Međugorju, predvođena fra Marinkom Šakotom, međugorskim župnikom  i drugim svećenicima i redovnicima.

Hodočasnike je ispred crkve sv. Ante na Humcu, na Hodnju mira ispratio humački gvardijan fra Velimir Mandić, a potom i međugorski župnik fra Marinko Šakota koji je kazao: „Evo nas ponovno na početku Hodnje mira, molitve za mir, od Humca prema Međugorju, s Marijom i Isusom na putu za mir”.

Uz molitvu i pjesmu u čast Kraljice mira, pristigli su pred međugorsku župnu crkvu sv. Jakova oko 9.30 h, gdje su ih pljeskom dočekali ostali hodočasnici koji su pristigli na 35. obljetnicu Gospinih ukazanja. Pred međugorskom župnom crkvom molitveni dio predvodio je fra Vjekoslav Milićević.  Hodnja je završila blagoslovom s Presvetim.

Hodnju mira je 1992. pokrenuo Nijemac Hubert Liebherr. On je, zgrožen nemirima na ovim prostorima, zajedno s još nekoliko prijatelja Međugorja iz inozemstva, pokrenuo ovu Hodnju, vjerujući Gospinim riječima da se krunicom i ratovi mogu zaustaviti. (slike); https://vimeo.com/172116394?ref=fb-share&1