Održana večer zahvale u župi Međugorje

datum: 13.11.2018.

U ponedjeljak. 12. studenog u Međugorju je u dvorani sv. Ivana Pavla II. održana večer zahvale svim međugorskim župljanima koji su tijekom proteklih godina iskazali djelatno milosrđe, te nebrojenim djelima ljubavi i milosrđa iskazali blizinu potrebnima. Večer je počela koncertom glazbenih sekcija iz međugorske župe.

Međugorski je župnik fra Marinko Šakota zahvalio svima koji su, u svoje domove besplatno primali svećenike, osobe s invaliditetom i druge hodočasnike, te svim župljanima koji su na bilo koji način iskazali milosrđe i pomogli drugima.

Okupljenim župljanima na kraju večeri obratio se i apostolski vizitator za župu Međugorje mons. Henryk Hoser.

Mons. Hoser je između ostalog rekao: „Ovo je bila jedna prekrasna večer i živjeli smo prekrasne, dirljive i duboke trenutke. Malo prije smo čuli prekrasne riječi o zahvalnosti, kako zahvaliti. I čuli smo da je zahvalnost odgovor na primljeni dar. Ali odgovor je moguće dati nakon primljenih darova. Imali smo prilike vidjeti i proživjeti iskustvo ove mladosti koja je puna ljubavi i talenta. Zaista sam iznenađen talentima koje ovdje imate. Nikada nisam susreo jedan narod koji je toliko muzikalan kao ljude u Hercegovini. Ali imate i vrijednu mladost, jer talent zahtijeva rad. I ovo je zaista bilo na profesionalnoj razini“.  Župljani su uručili mons. Hoseru i prigodne darove. (slike)