Pismo prijateljima

datum: 03.12.2005.

Poštovani dobročinitelji i prijatelji Međugorja,

Započinjemo vrijeme došašća, vrijeme iščekivanja,. Svatko od nas pojedinačno, obiteljski i u zajednici pokušava na svoj način što bolje pripraviti put Onome koji dolazi.

On nastavlja dolaziti i tražiti nas. Nastavlja slati proroke koji to obznanjuju. Njegova i naša majka Marija, od samih početaka, je najizravnija njegova učenica i pouzdana suradnica. Nebrojno puta u povijesti pokazala se takvom. U naše dane Bog  je šalje kao Kraljicu Mira. Šalje je da nas pouči božanskoj mudrosti mira. Šalje je da nas pouči, što služi našem miru, a što ga ruši. Zahvalni smo Bogu i slavimo ga za sve koji u molitvi, pomirenju, postu, primanju sakramenata, čitanju svetog Pisma upoznaše božansku mudrost mira.

Naš narod je u nebrojnim prijateljima i dobročiniteljima na čudesan način iskusio da zajedništvo s Bogom rađa solidarnošću i požrtvovanim pomaganjem ljudima u nevolji. Iskusili smo nevolju i ljubav. Kroz vaš rad i pomoć u ratnom i poratnom vremenu Bog je progovorio čudesnom dobrotom.

Kroz deset godina preko udruge Međugorje Mir učinili ste nezaboravne stvari. Hvala vam što ste nam omogućili da budemo neumorni posrednici vaše ljubavi. Hvala vam što ste se odazvali Njenom pozivu.

Vrijeme Božića je i vrijeme darivanja. Zato mi kao karitativna organizacija moramo iskoristiti ovo vrijeme i pripremiti se što bolje na način koji se od nas očekuje. Nažalost, socijalna situacija u Bosni i Hercegovini je svakim danom sve gora i gora. 45% stanovništva živi ispod socijalne razine. Mnogi ne znaju gdje da traže utočište. Zima je i mnogi nemaju grijanje. Jedan šporet na drva na kojem mogu kuhati i grijati se dođe 150 €. Nekima treba pomoć za neizmirene dugove, drugima je prijeko potreban lijek, starima i nemoćnima treba netko da ih posjeti ali da im  pruži i pomoć ( prosječna mirovina  u BiH iznosi 80  € na mjesec),  dok je nekima upitno što će danas jesti.

Možemo li im mi pomoći?

Dopustite nam da budemo vaša produžena ruka pomoći onima kojima je potrebna. Pokažimo im još jednom da nisu zaboravljeni. Potrebni su nam  hrana, higijenske potrepštine, pelene za odrasle, pelene za djecu, odjeća i obuća. Kada idete na hodočašće sjetite se i njih. U vašoj prtljazi, autu, autobusu, pronađite malo mjesta i za stvari koje  vama ne trebaju a drugima bi dobro došle. Napravite božićni poklon, naznačite dob i spol djeteta, a mi ćemo za vas izmamiti osmjeh na nekom dječjem licu. Rado ćemo vas ugostiti i upoznati s projektima u našem uredu u Majčinom selu.

 

Svoje dobrovoljne priloge možete uplatiti na:

UniCredit Zagrebačka banka  BH d.d.

Žiro račun: 3381202200240924

Devizni: 48-06- 12877-1

SWIFT: ZABA BA 22

 

Za :             MEĐUGORJE MIR

            Majčino selo – Bijakovići

            BiH – 88266 Međugorje

            Tel: 00387 36 651 704

            Fax: 00387 36 650 670

            e-mail: medjugorje.caritas@tel.net.ba

Hvala vam unaprijed za i najmanji dar.

Međugorski franjevci