Po uzoru na Međugorje: Seminari šutnje, posta i molitve na otoku Krku

datum: 14.02.2017.

Svetište Majke Božje Goričke na otoku Krku jedno je od najstarijih hrvatskih svetišta. Nastalo je prije 602 godine, a u njemu je također napisan i prvi statut jedne srednjovjekovne bratovštine u Hrvatskoj. Obnovitelj i upravitelj svetišta je vlč. Marinko Barbiš, koji u svetištu živi i djeluje više od dvadeset i pet godina. U ovom je mjestu petnaest godina vodio i terapijsku zajednicu za liječenje ovisnika o drogama, te imao programe za hrvatske branitelje oboljele od PTSP-a.

U svetištu se tako održavaju brojni seminari i duhovne obnove, a između ostalih i seminari posta, molitve i šutnje, po uzoru na slične susrete u Međugorju na kojima je vlč. Marinko i sudjelovao. Potrebno je spomenuti da su u tom svetištu mnogi iskusili zagovor Blažene Djevice Marije.

Vlč. Barbiš je za program Radiopostaje „Mir Međugorje kazao: „U Međugorju sam sudjelovao, ali i dobio poticaj da već osmu godinu vodim seminare šutnje, posta i molitve. To je, barem u novije vrijeme i na našim prostorima, počelo u Međugorju. To nas na neki način i povezuje. Vodio sam i mnoga hodočašća u Međugorje, dolazio i s mladima, ali i sudjelovao na duhovnim vježbama za svećenike.