Počeli susreti međugorskih župljana u Došašću

datum: 28.11.2016.

U nedjelju, 27. studenog, na temeljima stare župne crkve održan je prvi ovogodišnji susret župljana Međugorja u došašću. Kao i prošle godine, prvu su večer domaćini bili mještani Miletine. Tijekom večeri međugorski je župnik fra Marinko Šakota upalio prvu svijeću na adventskom vijencu.

Susret su pjesmom uveličali Veliki mješoviti župni zbor „Kraljica mira“ iz Međugorja, hrvatski glazbeni umjetnik Tedi Spalato, Hrvatska kulturno-umjetnička skupina Dream team Babe, Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Mokro i klapa Dobrkovići iz Širokog Brijega, Tamburaški orkestar Misericordia iz Šurmanaca, te sestre Ramljak.

Zahvaljujući prošlogodišnjoj inicijativi mladih župljana Međugorja, ideja za malo drukčije došašće postala je stvarnost. Naime, cilj je ovih susreta druženje župljana, njegovanje običaja i tradicije, ali i pomoć potrebnima. Susret je humanitarnog karaktera, te su svi prisutni tijekom večeri mogli dati svoj doprinos kojim pomažu rad humanitarne udruge „Marijine ruke“, koju vodi Jakov Čolo. U Humanitarnu se udrugu „Marijine ruke“ iz Međugorja u kratkom vremenu uključilo više od 60 volontera. Do sada su obnovili mnoge kuće, uredili vrtove, a posjećuju staračke domove i bolnice. Pomažu također i obiteljima s brojnom djecom, plaćaju račune za režije onima koji ih ne mogu podmiriti, te bolesnicima bez primanja kupuju lijekove. Više od 200 korisnika svakoga mjeseca u udruzi uzima pakete s hranom. Iduće, tj. 2. nedjelje došašća (4. prosinca), domaćini susreta su mještani Vionice. (slike)