Posjet delegacije Ustavnog suda Rumunjske

datum: 25.05.2006.

U okviru četverodnevnog posjeta delegacije Ustavnog suda Rumunjske Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine u utorak 23. svibnja 2006, članovi ovih izaslanstava posjetili su i Međugorje. Delegaciju Ustavnog suda Rumunjske činili su. prof dr. Ioan Vida, predsjednik, Nicolae Cochinscu, sudac, Petre Ninosu, sudac i Danut Ichim, član osiguranja. Delegaciju BiH činili su Mato Tadić, predsjednik, Dušan Kalember, generalni tajnik i Gorana Mlinarević, šef CEDIP-a pri Ustavnom sudu BiH. S njima je bio i veleposlanik Rumunjske u BiH Petre Catrinciuca.

U Župnom uredu s međugorskim župnikom razgovarali su o međugorskim događanjima i dolasku rumunjskih hodočasnika u Međugorje u proteklih 25. godina. Međugorski župnik kazao je kako bi hodočasnika iz Rumunjske bilo i više da je reguliran vizni režim koji trenutačno koči njihov brojniji dolazak. Rumunjski veleposlanik je kazao kako će se po tom pitanju učiniti nešto na razini BiH.

„Predsjednik Ustavnog suda Rumunjske je grkokatolik i kazao mi je kako bi volio posjetiti Međugorje i zato smo to uvrstili u naš program i posjetu ovog u svijetu vrlo poznatog mjesta.“ kazao je predsjednik Ustavnog suda BiH Mato Tadić.