Predstava „Smak svita“ u Međugorju

datum: 23.10.2017.

U četvrtak, 26.10. u Dvorani Ivana Pavla II. u 20 sati Dramska sekcija “Didak” župe Gradnići održat će kazališnu predstavu “Smak svita”. Autor je Dragan Komadina, a režija Robert Pehar. Preporučujemo predstavu “Smak svita” i roditeljima i djeci i mladima, ali i svima drugima! U isto vrijeme se odigrava prošlost i sadašnjost. Mnogo dobrih poruka! U kazališnom smislu predstava jako zanimljiva! Ulaz slobodan.

Naime, nakon vrlo uspješnih predstava „U godinama gladi“ i „Učiteljice“ koje su osvojile srca publike u državi i izvan nje te festivalskih nagrada članovi dramske sekcije HKUD „Didak“ publici su se predstavili s predstavom koja je na svojevrstan način završni čin trilogije o fra Didaku Buntiću.

Zajedničko svim ovim predstavama je da su dojmljivi spoj pučkog, folklornog i tradicijskog, te prije svega etno glazbenog nasljeđa ovog kraja Hercegovine i da se kroz predstave dodatno rasvjetljuje lik i djelo fra Didaka Buntića.

Baš kao i ranije predstave i „Smak svita“ naišao je na odličan prijem kod publike o čemu svjedoči i ispunjeno gledalište mostarske Kosače u kojem su gledatelji s glumcima proživljavali svaki trenutak radnje koja se odvija u razdoblju od jednog stoljeća.