Predstavljamo album Marija Zovke „Ave Maria sacred arias“

datum: 09.07.2019.

U suvenirnici Informativnog centra Mir Međugorje može se kupiti novi glazbeni album „Ave Maria sacred arias“. Autorski je to prvijenac Marija Zovke, kojega je počeo producirati još davne 2007. godine. Projekt se razvijao pune dvije godine, gdje je Zovko autorom orkestralnih aranžmana i produkcije. Vokale je snimao kod svoga dugogodišnjeg prijatelja don Gordana Božića, a razvoj je tekao pod budnim okom još jednoga prijatelja, maestra don Dragana Filipovića. Back vokali na albumu su ženska klapa Drača.

Zovko je nakon deset godina odlučio svoj rad podijeliti sa cijelim svijetom. Duboko je vezan uz Međugorje, koje posjećuje nekoliko puta mjesečno. Međugorje smatra čudesnim mjestom, mjestom okupljanja vjernika, mjestom gdje Bog i Blažena Djevica Marija čine čuda.

-Hodočasnici sa svih krajeva planete dolaze u ovo prelijepo hercegovačko mjesto. S njima želim podijeliti svoj rad i pokazati svijetu da naš narod nije samo dobar gostoprimac. Imamo mi još toga za pokazati vjernicima, naše druge kvalitete koje nam je Bog rođenjem poklonio kao dar, kazao nam je Zovko naglašavajući kako mu ''prilikom izrade albuma motivacija nije trebala kao većini umjetnika''. Njegova vjera u Boga najveća je motivacija i snaga koju osjeća.

-Ljubavi prema Svevišnjemu plod je baš ovaj glazbeni album. Cijeli život sam vezan uz Crkvu, Božju kuću koja mi je bila sklonište od ratne stvarnosti u ta doba koja se nikome ne ponovila. Rastao sam i sazrijevao, glazbeno i duhovno uz divne svećenike koji su mi bili kao braća. Svakako planiram snimati još duhovnih pjesama, a na pozive ljudi koji žele sklopiti bračnu zajednicu i prihvatiti sveti sakrament ženidbe, pjevam ariju Ave Maria na crkvenim vjenčanjima, kazao je Zovko, a ovo mu je prvi nisač zvuka.

Cijeli život je vezan za Blaženu Djevicu Mariju i svaki prvi projekt posvećen je Njoj i Bogu, ovo kao glazbeni album te knjiga koju je napisao nazivlja: "Bog i ja 1 na 1". Što se tiče drugih projekata, autor je službene himne za Manchester United.

-Uspostavio sam suradnju s Upravom te sportske institucije. Imao sam zajedno sa suprugom svečani prijem na Old Trafford u svibnju ove godine. Dočekani smo i tretirani kraljevski. Sve mi je to bilo nestvarno i bajkovito, s obzirom da sam navijač tog najpoznatijeg i najvrjednijeg kluba preko 25 godina. Dogovori sam s Upravom kluba i veliku suradnju u smislu produkcije cijelog nosača zvuka za tu instituciju. Taj projekt trebao bi ugledati svjetlo dana 2020. godine, otkrio nam je Mario Zovko, koji je diplomirao Informatiku i organizaciju, radi u struci, a u slobodno vrijeme bavi se pisanjem, skladanjem, produkcijom i pjevanjem.

Na Sarajevskoj muzičkoj akademiji otkriven mu je rijedak talent – apsolutni sluh. Dobitnik je brojnih međunarodnih i domaćih priznanja. Tri puta bio je proglašavan Osobom dana u Bosni i Hercegovini, te jednom nominiran za Osobu godine. Često surađuje s velikim svjetskim institucijama na polju umjetnosti.