Pripreme za 20. Mladifest - Međugorje 2009.

datum: 03.04.2009.

Međugorska župa priprema se za 20. Međunarodni molitveni susret mladih – međugorski MLADIFEST na temu „Što god vam rekne, učinite!“ (Iv 2,5) (vidi: Program)

Zastave
Prve večeri festivala - u subotu poslije krunice i prije sv. Mise - bit će dobrodošlica mladima po državama, a u ponedjeljak procesija kroz župu. Za te dvije prigode željeli bismo u svečanom mimohodu predstaviti zastave svih zemalja koje već tradicionalno sudjeluju na Festivalu.
Zato bismo vas htjeli zamoliti da nam pomognete u nabavljanju zastava točnih dimenzija 2 m x 1 m. U popisu zastava različitih zemalja (vidi ovdje) označili smo koje već imamo, i pozivamo vas da budete tako ljubazni pa nam pošaljete one koje nam nedostaju. Zastave bi trebale biti poslane poštom ili po nekoj hodočasničkoj skupini najkasnije do 1. srpnja ove godine. Na popisu zastava, one koje već imamo označene su zelenim križićem. Čim dobijemo čvrsto obećanje za neku zastavu napisat ćemo da dolazi (zelenim slovima „coming“), a čim stigne stavit ćemo zeleni križić. Ako vaša zastava nije na popisu, a želite da bude, molimo javite se! Za dogovor molimo vas da se javite na e-mail lidija_paris@medjugorje.hr. Hvala!

Instrumentalisti
Isto tako pozivamo instrumentaliste koji su već sudjelovali na festivalu i koji poznaju stil i duh međugorskog Mladifesta da dođu i svojim umijećem kao i do sada doprinesu ovom jubilarnom susretu.
Svi glazbenici koji sudjeluju u zboru i orkestru imat će zajednički smještaj, a u Međugorje dolaze najkasnije 29. srpnja kada imaju prvu zajedničku probu. Slijedeća dva dana (30. i 31. srpnja) imat će zajednički molitveni program kao i glazbene probe. Za dogovor - ista e-mail adresa kao i za zastave. Čekamo vas i dobro nam došli!