Program Mladifesta u Međugorju, petak 4. kolovoza

datum: 05.08.2017.

U petak 4. kolovoza nastavljen je program 28. međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju. U dopodnevnome dijelu od 9 sati molitvu je predmolio koordinator međugorski župnik fra Marinko Šakota, a katehezu je i ovoga jutra držao o. Jacques Philippe iz zajednice Blaženstva. Mladi su imali priliku čuti i svjedočanstvo s. Marie Emmanuelle Adam iz iste zajednice, a o organizaciji Mary’s Meals kao plodu Međugorja govorio je njezin osnivač Magnus MacFarlane-Barrow, prijatelj Marijinih obroka fra Petar Komljenović, volonterka Zrinka Skelin iz Zagreba i Jimmy Belabre s Haitija, nekadašnji korisnik Marijinih obroka. Jimmy je otpjevao i dvije pjesme, a prikazan je i kratki film o ovoj humanitarnoj organizaciji. 

Popodnevni dio programa bio je posvećen zajednici Cenacolo. Svjedočanstvo o tome kako je zajednica promijenila njihove živote i ove su godine dali članovi Cenacola iz cijeloga svijeta. Bili su zaduženi i za glazbenu animaciju za vrijeme popodnevne kateheze.

Program se nastavio od 18 sati molitvom krunice, koju je predmolio fra Ivan Crnogorac, a središnji događaj i ovoga dana bila je sv. misa koju je u 19 sati koju je predvodio fra Julijan Madžar iz Franjevačke provincije Bosne Srebrene. Propovijedao je don Ivan Filipović. U koncelebraciji je bilo 512 svećenika. Večernji je program preko livestreaminga pratilo više od 780 000 gledatelja. Nakon večernje svete mise, kako je to i uobičajeno na Festivalu, članovi zajednice Cenacolo izveli su predstavu za mlade Credo na pozornici koju su sami napravili u blizini dvorane sv. Ivana Pavla II.  (slike)