Program molitvenog susreta mladih u Međugorju, četvrtak, 4. kolovoza

datum: 05.08.2016.

Program 27. međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju nastavljen je i u četvrtak, 4. kolovoza 2016. U dopodnevnome dijelu od 9 sati molitvu je predmolio fra Stanko Ćosić, katehezu je držao vlč. Ciril Ćuš, župnik u dvjema slovenskim župama, Žetale i Stoperce. Vlč. Ciril je pozvao mlade da budu milosrdni. Potom su uslijedila svjedočanstva.

Zajednicu „Majka Krispina“  predstavila je djelatnica Suzana Kosinec. Udruga „Majka Krispina“, koja djeluje u Međugorju,  ima svoj moto: „DA ŽIVOTU“, onom još nerođenom.  Gospodin Bog je stvorio i osmislio svaki život kao najveći dar. On počinje od samoga začeća i ima, Bogom dano, pravo da se rodi i da živi. Briga zajednice je usmjerena isto tako na  zaštitu života djevojaka i  majki koje su ranjene u vlastitim obiteljima i društvu.

A vlč. Marijan Štingl, mladomisnik iz Hrvatske, svjedočio je o svom životu i vjeri. U Međugorje dolazi već 9 godina i u Međugorju se rodilo njegovo svećeničko zvanje iza kojeg stoji jako duga i zanimljiva priča. 25. lipnja 2016. zaređen kr za svećenika. U jutarnjem programu na kraju je svjedočio i član Međunarodnog zbora i orkestra Vincenzo Farinaceo iz Italije.

Popodnevni dio programa bio je u znaku zjednice Cenacolo. Svjedočanstvo su i ove godine dali članovi zajednice Cenacolo o tome kako je zajednica promijenila njihove živote. Oni su i pjevali i svirali ovoga popodneva, umjesto Međunarodnog zbora i orkestra. Program se nastavio od 18 sati molitvom krunice i sv. misom u 19 sati koju je predvodio vlč. Marijan Štingl, a propovijedao je vlč. Ciril Ćuš. U koncelebraciji je bilo 407  svećenika. Nakon večernje svete mise, predstavu za mlade  „Credo“ izveli su članovi zajednice Cenacolo.

Marco iz zajednice Cenacolo kazao je što im znači sudjelovanje na Festivalu mladih: „Za nas to nije nikakav spektakl, to je za nas Evanđelje. Ovo je velika zahvala fratrima, i veliko zadovoljsto i veliki dar za nas. Oko 80 ljudi sudjeluje u ostvarivanju predstave, koja govori o Božjem milosrđu“. (slike)