Proslava 50. obljetnice braka u Međugorju uz 13-ero djece i 36-ero unučadi

datum: 28.08.2016.

Bračni par iz Barcelone Marta Sanfelia i Antonio Gamiz u lipnju su bili na hodočašću sa svim članovima svoje obitelji koja uključuje 13-ero djece i 36-ero unučadi, a okupili su se kako bi u Međugorju proslavili 50. obljetnicu braka. Prvi su put organizirano hodočastili 2009. godine i od tada se iznova vraćaju. Iako su praktični vjernici bili i ranije, kažu kako im je Međugorje osvježilo i osnažilo vjeru, a molitva dobila novi, dublji smisao.  „Zadatak roditelja je surađivati s Bogom, a cilj odgoja djece je vječni život, spasenje duše“', kažu ovi supružnici.

Bili su na sv. misi, molili na međugorskim brdima, a posjetili su i Radiopostaju „Mir“ Međugorje gdje su iznijeli svoje svjedočanstvo o Međugorju i o obiteljskom životu.

Gospođa Marta je kazala da su u Međugorju kako bi zahvalili Gospi na daru koji su dobili u djeci, njih 13-ero. „Među njima je 9-ero udano i oženjeno.  Mi smo ove godine proslavili 50. obljetnicu braka. A kako bismo mogli bilo gdje drugdje slaviti ako ne ovdje, jer naša 36. unučica je čudo  Kraljice Mira iz Međugorja. Radi se o mladom bračnom paru koji nije mogao začeti dijete. Prošle godine bili su ovdje u Međugorju na hodočašću upravo s tim ciljem, zavjetovali su se i molili kako bi i oni imali dijete. I rodila nam se unuka. Ovdje su i oni kako bi svoje dijete posvetili Gospinom Bezgrješnom srcu.

Sigurno je vjera bila važna cijeli naš život, ali moram priznati da je moja vjera danas puno snažnija nego prije. Kada imate tako brojnu obitelj, u životu se susrećete s čitavim nizom poteškoća, jer svako je dijete posebno za sebe. Oni su neponovljivi, svako dijete je osebujno biće samo za sebe. Ono što meni pomaže i daje snagu jest svakodnevna misa i pričest. A Gospa je Majka, njoj se utječem cijeloga svoga života“.

Gosp. Antonio je kazao: „Kad smo se oženili bili smo praktični vjernici, ali nismo išli svaki dan na misu. Običavali smo moliti krunicu i išli smo redovno na ispovijed, prčešćivali se. Ali malo pomalo naša su nas djeca sve više približavala životu u vjeri. U Međugorje nas je Gospa pozvala. U crkvi u Barceloni vidio sam kip Gospe međugorske. Raspitivao sam se u crkvi, govorili su mi o Međugorju. Rekli su mi da prve nedjelje u mjesecu običavaju imati večernji program kao u Međugorju, krunica, misa i klanjanje. Kupio sam knjigu o Međugorju koju sam čitao tijekom godišnjeg odmora“ – kaže gospodin Antonio te dodaje da su 2009. prvi put došli u Međugorje.

Ozračje koje su osjetili u Međugorju učvrstilo ih je u spoznaji koliko je važno moliti za spasenje djece. „To snažno svjedočanstvo molitve krunice jako je važno za život obitelji“, kaže gospođa Marta dodajući: „Iako smo i prije molili krunicu svakodnevno, nismo je cijenili na način kao što to činimo otkada smo upoznali Međugorje. Ovdje ljudi mole, možete čuti svjedočanstva“. (Radiopostaja „Mir“ Međugorje)