Prva sveta pričest u Međugorju

datum: 06.05.2008.

U nedjelju 4. svibnja 2008., osamdeset i osmoro djece iz župe Međugorje pristupilo je Prvoj svetoj pričesti. Na ovaj sakrament pripremili su ih njihovi vjeroučitelji sestra Slavica Kožul, fra Stjepan Martinović i s. Iva Bešlić. Ovo je najveći broj prvopričesnika koji je ikad zabilježen u župi sv. Jakova.

U subotu 3. svibnja, dan prije Prve pričesti, djeca su po prvi puta pristupila sakramentu svete ispovijedi. Pratili su ih njihovi roditelji koji su se također ispovjedili.

Cijela proslava Prve pričesti ove je godine bila u znaku školjke i bisera, pa su molitva vjernika, procesija s prikaznim darovima kao i cvjetna dekoracija bile osmišljene na tu temu.

Svečanu svetu Misu predslavili su župnik fra Petar Vlašić i kapelani fra Svetozar Kraljević, fra Miljenko Šteko i fra Vjekoslav Milićević. Slavlje je svojim prekrasnim pjevanjem obogatio zbor „Golubići mira“ pod ravnanjem sestre Slavice Kožul. Nazočni su bili članovi obitelji prvopričesnika, ali i međugorski hodočasnici i namjernici, tako da je crkva bila prepuna.

Poslije Euharistije u crkvi, slavlje se nastavilo u obiteljima.