Raspored molitvenog programa u Međugorju za 38. godišnjicu Gospinih ukazanja

datum: 23.06.2019.

U Međugorju je završena Devetnica Kraljici Mira. Svaki dan se u 16 sati na Podbrdu molila krunica. Sutra na uočnicu obljetnice Gospinih ukazanja – na blagdan svetog Ivana Krstitelja u šest sati ujutro bit će tradicionalna Hodnja mira od Humca do Međugorja. Prva Hodnja mira održana je 1992. godine, a o toj prvoj prvoj Hodnji mira fra Slavko Barbarić je ostavio i kratki zapis: „Dana 24. lipnja održana je Hodnja mira i velika grupa hodočasnika, sa sudionicima iz cijelog svijeta i s mnogim domaćima, išla je jedanaest kilometara pješke iz zahvalnosti za jedanaest godina i s molbom za mir.“

Nakon druge Hodnje, 25. lipnja 1993., njezini sudionici su uputili Apel mira svim svjetskim državnicima. U njemu među ostalim stoji: „Mi – ujedinjeni s 20 milijuna hodočasnika iz cijelog svijeta – zahtijevamo da poduzmete sve što je moguće da se ovaj rat zaustavi i da se uspostavi mir na Balkanu koji bi bio utemeljen na pravednosti!“

Hodnja polazi u 6 sati ispred samostana svetog Ante na Humcu. Dolazak pred župnu crkvu predviđen je oko 10 sati. Međugorski župljani sudionicima Hodnje mira ponudit će i osjvježenje tijekom puta.

Svete mise u župnoj crkvi, na uočnicu Gospinih ukazanja, na hrvatskom jeziku su u 8, 11 i 19 sati. Nakon večernje svete mise uslijedit će zajedničko jednosatno klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, koje će se nastaviti u tišini do 6 sati ujutro.

U utorak 25. lipnja je 38. godišnjica Gospinih ukazanja. Svete mise na hrvatskom jeziku su u župnoj crkvi u 6, 7, 8, 9, 11 sati i središnja svečana sveta misa u 19 sati. Kao i svakog 25. u mjesecu, odmah nakon mise bit će zajedničko klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, zatim se nastavlja u tišini do 7 ujutro.

Brojni pješaci već hodočaste u Međugorju, pa apeliramo i na vozače da budu dodatno oprezni ovih dana.