Seminar za animatore Frame Hercegovina održan u Međugorju

datum: 19.09.2016.

Prvi seminar ove framaške godine za animatore Frame Hercegovina održan je od 16. do 18. rujna 2016. godine u Međugorju, pod geslom: „Dajte im vi jesti!“ (Mt 14,16). Cilj i svrha seminara prije svega je kroz predavanja, radionice i druženja osposobiti framaše za vođenje tjednih susreta Frame u mjesnim bratstvima te ih uvesti u osnovna znanja animiranja. Na seminaru je sudjelovalo 48 framaša iz bratstava, a voditelji su bili članovi područnoga vijeća, zajedno s novim duhovnim asistentom fra Antoniom Šakotom.

Seminar je započeo u petak večernjim molitvenim programom u međugorskoj župnoj crkvi. Petak večer obilježilo je i fra Antonijovo predavanje o temi: „Evanđelje kao izvor i temelj svakog našeg susreta.“ Nakon predavanja slijedilo je cijelonoćno klanjanje.

U subotu su mladi mogli čuti tri kružna predavanja. Sudjelovali su i u svetoj misi, te se uspeli na Brdo ukazanja u molitvi krunice. Nedjeljno jutro započeto molitvom, nastavljeno je predavanjem Ivane Gudelj, područne potpredsjednice na temu: „Animatorstvo – put ili izbor?.“ Ivana je kroz svjedočanstvo svoga puta animatora podsjetila koliko žara vjere u sebi i truda mora imati jedan framaš da živi svoje animatorstvo te tako oduševljava ostale.

Sam program seminara završen je zajedničkim plenumom na kojemu su mladi iznijeli svoje dojmove, osobne doživljaje i razmišljanja sa seminara te razmijenili iskustva. (slike)