Seminari za djevojke u Međugorju

datum: 16.09.2016.

Školske sestre franjevke Mostar započinju sa seminarima za djevojke u Kući mira u Međugorju za ovu školsku godinu. Prvi seminar je za učenice 7. i 8. razreda i održat će se od 23. do 25. rujna. Prijave i informacije na broj 063/922-981 (s. Danijela).
Dobro nam došle!

Želeći se vratiti svojoj prvotnoj karizmi, sestre su, između ostaloga, počele organizirati molitveno-odgojne susrete za djevojke koji se redovito održavaju tijekom školske godine od 1993. Svrha ovakvih susreta je pomoći djevojkama da otkrivaju smisao i vrijednost života te kroz molitvu i druženje produbljuju svoju vjeru i upoznaju uzvišenost i ljepotu poziva žene.

Mnoge od njih posvjedočile su kako su, zahvaljujući seminarima, postale bliže Bogu i kako im je molitva postala svagdanja potreba koja mijenja i hrani njihov život. Molitveni susreti predviđeni su za različite uzraste, od trinaeste godine pa do odrasle dobi (studentice i radnice) i ispunjeni su različitim sadržajima. Molitveni susreti imaju svoj dnevni red i program kao i određenu temu koja je kršćanski utemeljena i mladima životno bliska.