Sutra proslava sv. Faustine Kowalske u Međugorju

datum: 04.10.2019.

U subotu, 5. listopada na blagdan sv. Faustine Kowalske u crkvi u Šurmancima slavit će se sveta misu u osam sati.

Šurmanci su jedno od sela u župi Međugorje, a filijalna crkva u tom mjestu posvećena je 2002. godine Milosrdnom Isusu, u njoj se čuvaju moći I. kategorije, djelić kosti sv. Faustine, ikona Milosrdnog Isusa po kojoj se dogodilo čudo ozdravljenja uzeto kao dokaz svetosti sv. Faustine.

Izgradnju ove crkve molitvama i materijalno pomogla je jedna molitvena skupina iz Trenta u Italiji koja je međugorskoj župi darovala i monumentalnu sliku Milosrdnog Isusa bremenitu značenjem: čudo iscjeljenja koje se dogodilo posredstvom te slike bilo je jedan od dokaza pri beatifikaciji sestre Faustine Kowalske i priznanju pobožnosti prema Milosrdnom Isusu, te proglašenju blagdana Milosrđa u prvu nedjelju poslije Uskrsa. Ova se slika nalazi iznad oltara u crkvici u Šurmancima koja je i posvećena Milosrdnom Isusu. Otkad je izgrađena crkvica Milosrdnog Isusa u Šurmancima, u nju hodočaste brojni vjernici. Odlaze organizirano u skupinama da bi pred ikonom Milosrdnog Isusa molili krunicu u čast Božanskog Milosrđa i preporučili se Milosrdnom Isusu.

''Vrlo je važno ono što nam je donijela sestra Faustina. Plod svega toga je i Godina milosrđa koju nam je darovao papa Franjo. Neizmjerno je velika uloga sestre Faustine u otkrivanju Božjega srca. Isus je preko nje htio ponovno usmjeriti ljude k onom najvažnijem, a to je Božje milosrđe'', kazao je ranije za Radiopostaju Mir Međugorje fra Marinko Šakota. (FOTO)