Svečano obilježena 37. obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju

datum: 02.07.2018.

Uz nazočnost brojnih hodočasnika sa svih kontinenata, u Međugorju je u ponedjeljak 25. lipnja 2018. svečano obilježena trideset i sedma obljetnica Gospinih ukazanja. Osim domaćih hodočasnika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, u Međugorju su u većim organiziranim skupinama boravili i hodočasnici iz Ekvadora, Kolumbije, Urugvaja, Paname, Gvatemale, Ugande, Španjolske, Slovačke, Slovenije, Italije, Poljske, Francuske, Ukrajine, Češke, Mađarske, Koreje, Libanona, Finske, Belgije, Nizozemske, Brazila, Portugala, Austrije, Njemačke, Švicarske, Hong Konga, SAD-a, Kanade, Irske i Engleske. Osim uobičajenim prometnim sredstvima prijevoza, zamjetljiv broj hodočasnika u Međugorje je pristigao i pješice, kako bi ispunili svoje zavjete i zahvalili za udijeljene milosti. Svećenici su bili na raspolaganju za sakrament ispovijedi već od ranoga jutra. Tijekom dana u župnoj crkvi, na vanjskome oltaru i kapelici klanjanja slavljena je 21 sveta misa, od toga 7 misa na hrvatskom i 14 na stranim jezicima. 

Središnji večernji molitveno-liturgijski program započeo je u 18 sati molitvom krunice i nastavio se svetom misom u 19 sati. Večernju svetu misu na vanjskom oltaru međugorske župne crkve predslavio je fra Miljenko Šteko, provincijal  Hercegovačke Provincije, uz koncelebraciju  219 svećenika. Večernje misno slavlje svojom pjesmom pratio je međugorski zbor Kraljice Mira pod ravnanjem s. Irene Azinović.

Uz nazočnost mnoštva stranih i domaćih novinara, večernji molitveni program izravno je prenosila radiopostaja Mir-Međugorje. (slike)