Svečano proslavljen Uskrs u Međugorju

datum: 17.04.2017.

I ove se godine za Uskrs u Međugorju okupio veliki broj hodočasnika koji su u zajedništvu sa župljanima sudjelovali u liturgiji Vazmenoga trodnevlja. Tijekom ovih dana u Međugorju su boravili hodočasnici iz Poljske, Francuske, Belgije, Indije, Španjolske, Obale Bjelokosti, Njemačke, Austrije, Koreje, Italije, Irske, Švicarske, SAD-a, Australije, Argentine, Belgije, Koreje, Engleske, Ukrajine, Libanona, Šri Lanke, Slovačke, Indije,  Libanona, Rumunjske,  Austrije, Španjolske, te dakako BiH i Hrvatske.

Na Veliki Četvrtak poslije podne hodočasničke su skupine bogoslužje slavile na raznim jezicima. Misu Večere Gospodnje u župnoj crkvi na hrvatskom jeziku predslavio je fra Perica Ostojić. Nakon euharistijskog slavlja mnogi su vjernici ostali u tihoj molitvi u crkvi.

Na Veliki petak prije podne hodočasnici su molili Križni put na Križevcu po jezičnim skupinama. Molitvu Križnog puta u 11 sati na hrvatskom jeziku predvodio je fra Marinko Šakota. Brojni su se hodočasnici od rane zore do kasne večeri i osobno uspinjali na Križevac. Obredi Velikog Petka su se na raznim jezicima slavili tijekom poslijepodneva, a na hrvatskom jeziku u 18 sati. Predslavio ih je fra Vjekoslav Milićević.

U poslijepodnevnim satima na Veliku Subotu su razne jezične skupine slavile liturgiju riječi, da bi se u 21 sat navečer pridružile župljanima na Vazmenom bdijenju koje je predslavio fra Marinko Šakota. Uskrsni hvalospjev pjevao je fra Zvonimir Pavičić. Tijekom cijelog Velikog tjedna domaći, ali i inozemni svećenici, proveli su velik dio dana u ispovjedaonicama. (slike)