Svetkovina Velike Gospe u Međugorju

datum: 19.08.2013.

Svetkovina Velike Gospe ili Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u Međugorju je proslavljena uz posebno velik broj domaćih te hodočasnika iz inozemstva.
Hodočasnici, među kojima je najviše bilo mladih, cijele su noći pješice pristizali u Međugorje, ispovijedali se i sudjelovali na sv. Misama. Prva sv. Misa slavljena je u 6 sati u prepunoj crkvi. Na Gospojinu su u Međugorju boravili  hodočasnici iz Njemačke, Engleske, SAD-a, Irske, Kanade, Italije, Francuske, Španjolske, Češke, Slovačke i Poljske te, naravno,  iz Hrvatske.
Tijekom dana slavljene su svete Mise na hrvatskom i jezicima inozemnih hodočasnika. Večernju sv. Misu u 19 sati predslavio je fra Stanko Ćosić u koncelebraciji s 66 svećenika.
Na Veliku smo Gospu u Međugorju susreli i bračni par  iz Poljske, 69-godišnjeg Andrzeya i 60-godišnju Kararzynu Sieminscy koji su 10. kolovoza, nakon 82 dana pješačenja te prijeđenih oko 1500 kilometara stigli  pješice. Gospođa Karazyna nam je rekla: „Na ovo putovanje sam se odlučila 28. veljače, kada je papa Benedikt XVI. dao ostavku. Tada sam osjetila snažnu želju da ponovno pješačim u Rim, no odlučila sam prije toga doći u Međugorje. Zahvaljujemo svima koje smo susreli na našem putovanju i koji su iskazali ljubav. Gospa je blagoslovila svaki naš korak“. (foto)