Sveto trodnevlje Velikog tjedna - Uskrs

datum: 10.04.2007.

Sveta trodnevnica Velikog tjedna i ove je godine u Međugorju okupila hodočasnike iz cijelog svijeta. Velik broj hodočasnika raznih jezičnih skupina i opet je zahtijevao da se liturgija i Križni put odvijaju po skupinama.

Na Veliki četvrtak liturgiju u župnoj crkvi predvodio je fra Tomislav Pervan u koncelebraciji s 28 svećenika, a noćno klanjanje predvodio je fra Ljubo Kurtović.

Na Veliki petak hodočasničke skupine polazile su na Križevac na Križni put svakih pola sata: prva skupina krenula je u 6h ujutro, a posljednja – najveća, na hrvatskom jeziku – u 11 h. Liturgiju Velikog petka predvodio je župnik fra Ivan Sesar. Muku po Ivanu pjevali su fra Bože Milić i fra Karlo Lovrić uz sudjelovanje Velikog župnog zbora pod ravnanjem s. Slavice Kožul.

U subotu poslije podne, jezične skupine slavile su Uskrsnu liturgiju riječi, a navečer su se pridružile župljanima na bdjenju i klanjanju u župnoj crkvi.

Uskrsno bdjenje u 20 h predslavio je fra Ljubo Kurtović u koncelebraciji sa 45 svećenika. Noćni sat klanjanja predvodio je fra Svetozar Kraljević.