Svjedočanstvo obitelji Kopričanec iz Koprivnice

datum: 12.01.2017.

Obitelj Kopričanec iz Koprivnice, supružnici Katarina i Nevenko i njihov sin Šimun-Benedikt, hodočastili su u Međugorje u siječnju 2017. godine. To su supružnici koji su, kako svjedoče, izmolili dijete, danas 12-godišnjeg dječaka. Gospođa Katarina je za program Radiopostaje „Mir” Međugorje kazala: „Obično godišnji odmor dobijem u mjesecu siječnju. U mojoj se župi slavi Rođenje Blaženje Djevice Marije, te tada uvijek idemo tamo. Lijepo mi je doći u Međugorje jer tu osjetim mir, osjetim milost Božju. Odmalena sam vezana za Majku Božju.”

Gosp. Nevenko svjedoči kako je njegova veza s Međugorjem počela još 1982./1983.: „Moj otac je bio naivni slikar, i tih je godina imao izložbu u Lištici (Široki Brijeg), te je bio 10-ak dana kod fratara. Ja sam bio s njim, i tada sam prvi put bio ovdje. Poslije sam dolazio s molitvenom zajednicom „Maranatha” koju vodi fra Smiljan Kožul, i to obično za Duhove. Sada dolazimo obiteljski. Ovdje se doživi snaga koju čovjek u redovitim situacijama ne može iskusiti. Mogu reći i jedno svoje osobno iskustvo. Naime, kad god smo išli na hodočašće, uvijek smo u autobusu imali osobe s posebnim potrebama. Ja sam jednu djevojčicu, koja je imala 14 ili 15 godina, na leđima prenio na Križevac, i to mi nije bio problem. To je nešto drugačije što osjećate u srcu, to je Marija!”

I najmlađi član obitelji, 12-godišnji Šimun-Benedikt, pripovijeda o svom doživljaju Međugorja: „Ja jako volim Međugorje, jer Gospa uvijek poručuje - mir, mir, molite se, budite mirni, postite, budite dobri. Ovdje svaki čovjek može naći svoj mir, jer je Marija majka svima. Kao što je Isus trpio za sve, tako je i Marija majka svima.”