TAJNIK SVETE STOLICE ZA ODNOSE S DRŽAVAMA SUSREO SE S UPRAVOM HERCEGOVAČKE PROVINCIJE U MOSTARU

datum: 29.04.2008.

Tajnik Svete Stolice za odnose s državama (ministar vanjskih poslova), nadbiskup Dominique (Joseph Francois) Mamberti, koji od 26. do 29. travnja 2008. boravi u službenom pohodu Bosni i Hercegovini, susreo se u nedjelju 27. travnja u franjevačkom samostanu u Mostaru s Upravom Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM. Susretu su nazočili i apostolski nuncij u BiH nadbiskup Alessandro D'Errico, te njihovi najbliži suradnici, savjetnik Nuncijature u Državnom tajništvu Svete Stolice, mons. Miguel Buendi Maury i tajnik Nuncijature, mons. Waldemar Stanislav Sommertag.

U riječima dobrodošlice, provincijal dr. fra Ivan Sesar, istaknuo je iznimnu važnost ovog posjeta za franjevce u Hercegovini, te je zahvalio mons. Mambertiju za vrijeme koje je izdvojio, naglasivši da u ovom posjetu franjevci vide izraz blizine i ljubavi svetog oca. Provincijal je također ovom prigodom zamolio tajnika Svete Stolice za odnose s državama da prenese sinovske pozdrave franjevaca svetom ocu Benediktu XVI.

U iskrenom i otvorenom jednosatnom razgovoru mons. Mamberti je prenio pozdrave svetog oca svoj braći Provincije, istaknuvši neprocjenjivu važnost uloge redovnika u općoj i mjesnoj Crkvi te je pozvao franjevce da nastave u duhu svoje karizme i vjernosti Crkvi odano služiti Bogu i svome narodu.

Nakon službenog sastanka, u prijateljskom ozračju, nastavljeno je zajedničko druženje u fratarskom blagovalištu s ostalom braćom iz samostana te gvardijanima samostana u Hercegovini. (Vidi. http://www.franjevci.info)