U Međugorju proslavljen blagdan sv. Faustine Kowalske

datum: 05.10.2020.

Na spomendan sv. Faustine Kowalske (5. listopada) slavljena je u Šurmancima, jednoj od filijala župe Međugorje, sveta misa koju je predslavio međugorski svećenik fra Renato Galić.

On je kazao kako se kroz Stari Zavjet vidi da je Bog uvijek bio uz svoj narod te da se slično događalo kroz povijest Crkve. U tešklim vremenima Bog je uvijek podizao određene ljude, određene svece koji su u tom trenutku učinili određenu promjenu i donijeli dobitak Crkvi.

Fra Renato je u svojoj propovijedi govorio o tome kako se Bog javio preko sv. Faustine, koja je najveći dio svoga života provela u samostanu, javlja joj se i ponovno stavlja na vidjelo onu svoju najljepšu osobinu – Božje Milosrđe.

Fra Renato Galić naglasio je kako nam Bog svoje milosrđe daruje bezuvjetno, opraštajući nam grijehe te nas ''poziva da oprostimo sami sebi, da prihvatimo sebe, svoje slabosti, svoje grijehe…''

''To oproštenje koje nam Bog besplatno daruje je i poziv svima nama da i mi besplatno darujemo oproštenje jedni drugima i da tako međusobno širimo ljubav'', kazao je fra Renato.

U filijalnoj crkvi u Šurmancima čuva se i slika Milosrdnog Isusa koju su darovali hodočasnici iz Trenta. Slika je to pred kojom se dogodilo čudo ozdravljenja, a koje je uzeto kao dokaz svetosti sv. Faustine u procesu njezine kanonizacije.

Crkva u Šurmancima posvećena je 2002. godine upravo Božjem milosrđu i brojni vjernici hodočaste u ovu crkvu kako bi pred likom Milosrdnog Isusa molili krunicu u čast Božjeg Milosrđa. U ovoj filijalnoj crkvi u Šurmancima uz sliku Milosrdnog Isusa čuva se i djelić tijela sv. Faustine i relikvije sv. Ivana Pavla II. Opširniji izvještaj i audiozapis donosimo na stranici radio-medjugorje.com. (FOTO)