U Međugorju započeo 15. međunarodni seminar za svećenike

datum: 29.06.2010.

Petnaesti međunarodni seminar za svećenike započeo je zazivom Duha Svetoga i sv. Misom u 19 sati, na vanjskom oltaru u Međugorju, u ponedjeljak 28. lipnja 2010. Svetu misu predslavio je dr. fra Ivan Sesar, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije iz Mostara. Koordinator seminara je dr. fra Miljenko Šteko.
Tematski okvir ovoga međunarodnog seminara, koji traje do subote, 3. srpnja, je: „Hrabri budite, ja sam pobijedio svijet!“ (Iv 16,33) Predavači na seminaru su međugorski franjevci: fra Tomislav Pervan, fra Miljenko Šteko, fra Danko Perutina i fra Svetozar Kraljević.
Uz mnoge simultane prevoditelje za same svećenike, seminar se prevodi i izravno prenosi na hrvatskom, njemačkom, engleskom, španjolskom i talijanskom jeziku preko interneta na: (www.kathtube.com).
Ovi međunarodni susreti započeli su u ljeto 1996., kao odgovor na zahtjeve samih svećenika. Nakon dogovora s braćom na službi u Međugorju, fra Slavko Barbarić je održao prvi seminar, a nakon toga, seminari prerastaju u redovita godišnja okupljanja svećenika, uobičajeno u tjednu nakon obljetnice Gospinih ukazanja u župi Međugorje. (video uživo)