Uprizorenje živih jaslica zajednice Cenacolo u Međugorju

datum: 20.12.2016.

Već godinama zajednica Cenacolo ispred župne crkve uprizoruje žive jaslice za sve župljane i hodočasnike koji u božićnim danima hodočaste u Međugorje. Scenografiju čine štalica, svratište, građani Betlehema, domaće životinje, uvjerljivi kostimi i glumci amateri koji utjelovljuju Svetu obitelj, mudrace s Istoka i pastire.

Matea Buljat iz zajednice Cenacolo i njezin suprug i ove godine otjelovljuju lik sv. Josipa i Djevice Marije. Matea je za program Radiopostaje „Mir“ Međugorje kazala kako svake godine sudjeluju svi članovi zajednice Cenacolo: „To će ove godine biti oko 60-ak ljudi, a već se par godina se uključuju djeca iz župe Međugorje. Oni se osjećaju dobro jer su dio lijepe priče. Djeca donose radost u tim trenucima. Kroz uprizorenje živih jaslica mi se vraćamo na izvore onoga što nam je bitno i onoga koji nam je uistinu život dao“.

Uprizorenje betlehemskih događaja i Isusova rođenja možete pogledati na Badnjak, nakon večernje svete mise, zatim 31. prosinca 2016. te 1. siječnja 2017., također nakon večernje svete mise. Žive će jaslice biti uprizorene i na blagdan Nevine dječice - Mladence, 28. prosinca 2016. Naime, toga se dana slavi sv. misa za djecu i njihove roditelje u 15 sati, a nakon mise biti će uprizorene žive jaslice.