VAZMENO TRODNEVLJE U MEĐUGORJU

datum: 16.04.2014.

Veliki Četvrtak, 17. travnja - Ovaj dan, u kojem se Crkva spominje ustanovljenja euharistije i svećeništva, dopušteno je slaviti samo misu posvete ulja i misu večere Gospodnje. Misu posvete ulja u Katoličkoj Crkvi slavi samo biskup sa svećenicima u Zbornoj crkvi, odnosno Katedrali. U Međugorju, dakle, toga prijepodneva se ne ispovijeda i nema sv. misa. Molitva krunice u međugorskoj župnoj crkvi počinje u 17 sati, a u 18 je svečana sveta misa Večere Gospodnje. Nakon mise, vjernici imaju prigodu za klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu do pola noći. Prigoda za sakrament Ispovijedi je od 16 do 17:30 sati.
Veliki Petak - 18. travnja– Petak Muke Gospodnje. Izjutra u crkvi nema nikakvih obreda niti ispovijedi. Križni put za župljane i hrvatske hodočasnike na Križevcu je u 11 sati. Poslije podne, krunica je u 17, a obredi Muke Gospodinove i ljubljenje Križa  u 18 sati. Taj dan je u središtu križ, stoga se vjernici pozivaju na razmatranje muke, smrti i ukopa Gospodinova. Veliki petak je u Katoličkoj crkvi dan strogoga posta i nemrsa. Ispovijed je od 16 do 17:30 sati.
Velika Subota - Vazmeno bdijenje - 19. travnja – Na Veliku Subotu Crkva se zadržava kod Gospodinova groba u molitvi i postu. Prijepodne u međugorskoj crkvi nema nikakvih obreda.  Krunica u crkvi počinje u 20 sati, a obredi Vazmenoga bdijenja  u 21 sat. Ispovijed od 18:30 do 19:30 sati. Molitveni program, kao i obično, prenosi i radiopostaja ''Mir'' Međugorje.
Nedjelja, 20. travnja, Uskrsnuće Gospodinovo - Svete mise na hrvatskome jeziku u župnoj crkvi su u 7, 8, 11 i 18 sati.