Veliki župni zbor „Kraljica mira“ u pripremi za proslavu 35-godišnjice Gospinih ukazanja

datum: 16.06.2016.

Veliki župni zbor „Kraljica mira“ već 26 godina djeluje u međugorskoj župi. Tijekom cijele godine Veliki župni zbor marljivo radi, na redovitim probama se uvježbavaju nove skladbe, utvrđuje staro gradivo. A, uvijek su intenzivnije pripreme uz svetkovine tijekom crkvene godine. Značajan dan u župi Međugorje je obljetnica Gospinih ukazanja, pa tako i Veliki župni zbor više radi jer želi svojim pjevanjem doprinijeti proslavi.

U programu radiopostaje „Mir” Međugorje o pripremama za proslavu obljetnice Gospinih ukazanja s. Irena Azinović je kazala: „Kad sam razgovarala s našim župnikom, da razmišljam o nekom jačem programu i pripremanju, on je došao na ideju da bismo uključili i orkestar da bude svečanije, da prati naš zbor. Naravno, ja sam se s tim složila I iznijela pjevačima prijedlog. Oni su to velikodušno prihvatili. I radimo intenzivno na ovom repertoaru, kako bismo što bolje pripremili program”.

Veliki župni zbor „Kraljica mira“ pjeva misu uočnicu 24.lipnja, a potom i na samu obljetnicu Gospinih ukazanja 25. lipnja, na večernjoj svetoj misi uz pratnju simfonijskog orkestra iz Dubrovnika pod ravnanjem maestra Domenika Briškog. On je za radio kazao da je ovo njegova prva suradnja s međugorskim zborom i da mu je drago zbog ovog projekta. „Jako mi je drago da su me pozvali. Vidim lijepu suradnju i dobru atmosferu na probama, što mi je bitno  jer samo u dobroj atmosferi se može raditi i glazba”, kazao je maestro Briški.