Vlč. Mario Lukes: „U Međugorju sam prepoznao svoje zvanje i mogao sam ga prihvatiti zahvaljujući Gospi i Međugorju“

datum: 09.08.2017.

Vlč. Mario Lukes, kapelan je u gradu Hanau(biskupija Fulda) u Njemačkoj. Rodom je iz Žepča, ali od 1995. godine živi u Njemačkoj. Vlč. Mario dolazi u Međugorje svake godine od 2000., a u programu Radiopostaje „Mir“ Međugorje rekao je:

„Prvi put sam kao svećenik na Mladifestu i doveo sam skupinu od 13 mladih koji su angažirani u biskupiji u radu s mladima, ministrante, bogoslove. Mladi su oduševljeni katehezom o. Jacquesa Philippea iz zajednice Blaženstava i svjedočanstvom zajednice Cenacolo, a posebno ih je dirnulo svjedočanstvo s. Jennifer . To donosi u njihov život promjenu, obraćenje, to je milost Božja, koja već ovdje djeluje“, kazuje vlč. Mario koji je posvjedočio i o tome kako je njegovo zvanje plod Međugorja:

„Prije sam dolazio u Međugorje i sa zajednicom Totus Tuus, koja je ovdje vrlo poznata. Prvi put su me roditelji doveli 1994., tako da sam povezan s Međugorjem. I moje zvanje je povezano s Međugorjem. Kad sam završio maturu, bio sam sa zajednicom Totus Tuus nekoliko godina zaredom. Tada sam otkrio svoje zvanje, jer sam se pitao što Bog želi od mene u životu. U tom razmišljanju, u molitvi, u hodočašću otkrio sam Božje tragove u svom životu. Tako sam prepoznao da me Bog poziva da budem svećenik. Jedne od tih godina na Podbrdu sam odlučio biti svećenik, dok smo molili krunicu. Zaređen sam u biskupiji Fulda prije dvije godine, a slavio sam mladu misu i u Žepču.

Širimo ono na što nas Gospa poziva: mir, ljubav, a to najbolje možemo, kroz sakrament pomirenja. Zato je Međugorje ispovjedaonica svijeta, odavde se nosi ta poruka mira i ljubavi. To možemo prepoznati u cijelome svijetu. U Njemačkoj često susrećem ljude koji su bili u Međugorju, koji su se ovdje obratili i poruku za svijet nose dalje. Međugorje djeluje, ono je veliki dar Božji za ova svijet i znak da će ljubav pobijediti.“