Započeo 21. međunarodni seminar za svećenike u Međugorju

datum: 05.07.2016.

Dvadeseti i prvi međunarodni seminar za svećenike, na kojemu se okupilo oko 300 svećenika, đakona i bogoslova započeo je u Međugorju, u ponedjeljak,  4. srpnja 2016., večernjim molitveno-liturgijskim programom na vanjskom oltaru crkve sv.Jakova i trajat će do 9. srpnja. Krunicu je predmolio fra Karlo Lovrić. Svečano misno slavlje otvorenja, uz suslavlje 185 svećenika, predslavio je međugorski župnik fra Marinko Šakota koji je uz fra Damira Pavića, župnika u Brestovskom, voditelj ovoga seminara.

Fra Marinko  je svim sudionicima zaželio  dobrodošlicu u Međugorje: „Draga braćo svećenici dobro došli Majci mira na početak 21. seminara za svećenike, duhovne obnove. Neka ovo bude vrijeme otvaranja Božjem milosrđu, Božjoj ljubavi. Hvala i svim župljanima koji su primili besplatno svećenike“. Tema ovogodišnjeg seminara, kao i svih u ovoj Godini milosrđa je: „Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan“.(Lk 6, 36). „U Gospinoj školi“.

Program se sastoji od predavanja, zajedničke molitve, sudjelovanja u večernjem molitvenom programu, pohoda međugorskim brdima. Ovi međunarodni susreti započeli su u ljeto 1996. kao odgovor na zahtjeve samih svećenika, te prerasli u redovita godišnja okupljanja svećenika.