Započeo Međunarodni seminar za život u Međugorju

datum: 25.05.2017.

U Međugorju je u srijedu 24. svibnja započeo peti Međunarodni seminar za život na kojemu se okupilo oko 200 sudionika iz 15 zemalja. Tema susreta je „Da ljubav vaša sve više raste“ (Fil 1, 9) - U Gospinoj školi, koja je ujedno i tema svih ovogodišnjih međunarodnih susreta u Međugorju. Ovim je međunarodnim seminarom za život objedinjen dosadašnji seminar za liječnike i medicinsko osoblje koji je četiri puta održan u Međugorju, te pro-life seminar, koji je prvi put održan prošle godine. Seminar se održava u dvorani Ivana Pavla II.

Nakon registracije sudionika i riječi dobrodošlice međugorskog župnika fra Marinka Šakote, sudionici su seminara od 16 sati slušali uvodno predavanje fra Ante Vučkovića, franjevca splitske franjevačke provincije i profesora na KBF-u Splitu, poznatoga voditelja duhovnih vježbi, seminara i duhovnih obnova, a koji je dobro poznat i sudionicima međugorskih susreta. Predavač je istaknuo kako je najvažnije osobno susresti Boga, jer nitko od ljudi, pa ni svećenik, ne može ući u područje čovjeka u koje Bog može ući. Svrha je seminara olakšati taj susret.

Nakon predavanja, program se nastavio na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova molitvom krunice u 17 sati, te misnim slavljem u 18 sati, koje je uz koncelebraciju koordinatora seminara - međugorskog župnika, te još 36 svećenika, predvodio fra Ante Vučković.

Predsjedatelj je u homiliji promišljao o ulomku Ivanova evanđelja koji govori o blagdanu posvete Hrama, kada se Isus, odgovarajući na pitanja Židova, proglašava Sinom Božjim. Međunarodni seminar za život nastavlja se i u idućim danima cjelodnevnim programom - predavanjima, svjedočanstvima i molitvom, a završava u subotu 27. svibnja svetom misom u 12 sati. (medjugorje.hr)