Blaženka Brdar: s 83 godine još organizira hodočašća!

datum: 11.04.2005.

Ovih dana, osamdesetitrogodišnja Blaženka Brdar iz Rijeke obilježava 150-to hodočašće koje je organizirala u Međugorje. Prvi puta je došla 7. svibnja 1983, pa se dobro sjeća tog teškog razdoblja kad je policija zabranjivala odlazak na Brdo ukazanja i na Križevac, i kad su je fratri iz Rijeke odvraćali od odlazaka u Međugorje. Prvih godina organizirala je po dva autobusa godišnje, a s vremenom ih je bilo i po 12 godišnje. Sve se to događalo bez ikakve promidžbe, jednostavno telefonom i osobnim kontaktima.

Za hodočasnike koje je dovela u Međugorje kaže da se «nikad ne vrate kući kakvi su pošli». Posebno se raduje jednom zvanju za Karmel koje je plod ovih hodočašća: ta mlada redovnica danas je u Karmelu u Mariji Bistrici.

Blaženka Brdar član je i motor Pokreta za Krunicu koji u Rijeci ima 580 članova, i s radošću govori o molitvama koje se uzdižu prema nebu. Ona sama zna provoditi sate i sate s krunicom u ruci, zagovarajući na sve moguće nakane… Otkad je Papa Ivan Pavao II preminuo, posebno se utječe njemu koji nam je svima rekao: «Ne bojte se!»