FRA ZORAN OSTOJIĆ PROSLAVIO 70 GODINA MISNIŠTVA

datum: 08.06.2009.

U nedjelju, 7. lipnja 2009., na svetkovinu Presvetog Trojstva, u župnoj crkvi sv. Jakova u Međugorju, fra Zoran Ostojić proslavio je 70 godina svećeničkog života. Svečano misno slavlje prigodom ovog iznimnog jubileja predvodio je dr. fra Miljenko Šteko, vikar Provincije, u koncelebraciji s 15 svećenika. Na početku misnog slavlja mnogobrojne je vjernike i rodbinu, a posebno fra Zorana, pozdravio međugorski župnik fra Petar Vlašić izražavajući slavljeniku čestitke, a Bogu zahvalnost za ovako dug život i svećenički rad. Fra Petar je ukratko ocrtao fra Zoranov životni put od Međugorja preko Rima do Amerike i natrag. Fra Miljenko je u propovijedi istaknuo dar milosti za ovako dugo služenje fratra i svećenika, kako u Americi među hrvatskim iseljenicima, tako i među međugorskim hodočasnicima u svojim već poznim godinama, povezujući to s otajstvom ljubavi Trojedinog Boga od kojeg dolazi svaki dar i snaga za evanđeosko naviještanje i svećeničko djelovanje. Na kraju svete mise fra Zoran je izrekao zahvalu Gospodinu za sve dobro koje je njemu i preko njega učinio te je podijelio svečani blagoslov. Nakon misnog slavlja upriličen je i svečani ručak na kojem su se fra Zoranu obratili fra Bazilije Pandžić i fra Vinko Dragićević, prisjećajući se zajedničkih početaka te su pozvali slavljenika da za dvije godine i on njima uzvrati posjet na njihovoj proslavi 70. obljetnice misništva.
Fra Zoranu su s Generalnog kapitula čestitku uputili i generalni ministar Reda, fra Jose i provincijal fra Ivan:
„Dragi fra Zorane, Gospodin Ti dao mir!
Prigodom sedamdesete obljetnice tvoga svećeničkoga ređenja, želim zajedno s tvojim provincijalom fra Ivanom, i sa svim fratrima Hercegovačke franjevačke Provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Mostara, osobito s tvojim bratstvom iz Međugorja, zahvaliti Gospodinu za sve ove godine u kojima si mu služio navješćujući evanđelje, slaveći u sakramentima otajstvo spasenja i služeći ljubavlju braći. Neka On, „dobro, svako dobro i vrhovno dobro“ bude tvoja nagrada!
Dok slavimo Generalni kapitul, jamčim ti moju blizinu u molitvi u ovaj dan radosti i molim Gospodina da obaspe milošću ono što ti je u ovim godinama povjerio ispuniti. Bilo ovo slavlje danas tvoja pjesma zahvalnica, koja će se uzdići Božjemu tronu, a kojoj se i mi kao prava Braća pridružujemo.
Uvjeren kako i naš serafski otac, sveti Franjo, sudjeluje u ovom slavlju, zazivam njegov očinski blagoslov na tebe, na tvoje mjesno bratstvo, na Provinciju, na tvoju rodbinu i sve one koji su ti dragi, kako bi mogli uvijek živjeti u miru i dobru.
Bratski, fra Jose Rodriguez Carballo, ofm, generalni ministar, Asiz, 6. lipnja 2009.“