Hodočašće Karlovčana u Međugorje

datum: 19.10.2016.

Vjernici župe Presvetog Trojstva, kao i nekolicine ostalih karlovačkih župa, te članovi molitvene zajednice  „Molimo za život”, hodočastili su, u pratnji fra Marina Kuzminskog, od 14. do 16. listopada u Međugorje. Po dolasku su se zajedno uspeli na Križevac, gdje su sudjelovali u molitvi Križnog puta i krunice.

Drugi su dan krunicu molili uspinjući se na Brdo ukazanja, te osim molitve na međugorskim brdima, sudjelovali i na večernjem molitveno-liturgijskom programu župe. Na povratku u Karlovac hodočastili su i u marijansko svetište Vepric u blizini Makarske, gdje su, predvođeni fra Marinom, u molitvi i pjesmi zahvalili Nebeskoj Majci na svim milostima koje su primili na ovom hodočašću.

„Ono što smo naučili na ovom hodočašću jest da svijet u kojem živimo imamo pravo zaraziti jedino Kristovom nadom i ljubavlju, te Marijinom radošću, jer one su jače od svih kriza koje nam donosi duh ovoga vremena. Hodočašće u Međugorje predstavlja svojevrsnu školu mira, molitve i ljubavi. Po Mariji je siguran put do Isusa”, kazuju hodočasnici.