Marin Čilić u rodnom Međugorju

datum: 17.09.2014.

Marin Čilić, pobjednik ovogodišnjeg US  Opena, u svoje rodno Međugorje došao je u utorak, 16. rujna. Dočekali su ga brojni međugorski župljani i hodočasnici koji su mu čestitali na osvojenoj pobjedi.  Marina su također dočekali i čestitali mu međugorski franjevci, predvođeni međugorskim župnikom fra Marinkom Šakotom. Poslije je Marin sudjelovao u večernjem molitveno-liturgijskom programu na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova u Međugorju, od 17 sati u molitvi krunice, a potom i na svetoj misi zahvalnici  u 18 sati koju je predslavio međugorski župnik, u koncelebraciji 67 svećenika. Svojom pjesmom slavlje su uveličali Frama, zbor Prijatelji i mješoviti župni zbor Kraljice Mira. Nakon svete mise, priređen je prigodni program za Marina koji je zahvalio svima koji su mu bili potpora u ovim danima.

Životna priča Marina Čilića počela je 28. rujna 1988. godine kad se rodio ovaj danas u svijetu poznati Međugorčanin. S 14 godina preselio se iz rodnog Međugorja u Zagreb. Marin je i prema službenoj ATP listi danas među deset najboljih tenisača svijeta. Točnije, deveti je, čime je ponovio svoj najbolji plasman iz 2010. godine.  Najveći uspjeh u juniorskoj karijeri ostvario je u Parizu, u Roland Garrosu, koji je 2005. godine osvojio. Nakon toga se Čilićeva karijera iz dana u dan razvijala. Prve utakmice u Davisovu kupu odigrao je protiv Austrije u Grazu i Argentine u Zagrebu kada ga je Hrvatska i upoznala.

Inače, tenis je počeo igrati sa sedam godina, a prvi klub iz Hrvatske za koji je bio registriran bio je TK Metković.
S 15 godina postao je prvi igrač Europe u kategoriji do 16 godina, tri mjeseca prije 17. rođendana osvojio je juniorski Roland Garros, a malo nakon toga bio i prvi junior svijeta.